У містечку Нітра в Словаччині протягом 11–13 вересня проходить Міжнародна наукова конференція «Агробіорізноманіття для поліпшення харчування, здоров'я та якості життя людини і бджіл»,  учасником якої став і Житомирський національний агроекологічний університет.

 

Зокрема, навчальний заклад представив відвідувачам заходу, який проходить на базі Словацького університету сільського господарства,  мед та продукцію бджільництва,  що виготовляють на пасіці ЖНАЕУ.

Загалом, конференція передбачає такі напрями роботи»:

  1. Оцінка, відтворення та стале використання інтродукованих рослин.
  2. Забуті та недостатньо використовувані види рослин.
  3. Відновлення та використання місцевих та «старих» сортів.
  4. Традиційні технології агросистем.
  5. Якість та безпека продуктів харчування.
  6. Економічна оцінка генетичних ресурсів для виробництва продуктів харчування.
  7. Соціально-економічні аспекти органічного сільського господарства та агробіорізноманіття.
  8. Високопродуктивні рослини для бджіл.
  9. Якість продукції бджільництва,
  10. Бджолиний пилок і перга.

Пресслужба Житомирського національного агроекологічного університету

 

Житомирський національний агроекологічний університет

Корисні посилання