Вже п’ятий рік поспіль Україна долучається до  ініціативи проведення Органічного Тижня.  

За  цей час акція стала вже традиційною і щорічною, охоплюючи десятки тисяч українців та гостей нашої держави.

Органічна громадськість підтримала ініціативу Федерації органічного руху України щодо проведення   Органічного Тижня в Україні  і у 2017 році - 18-24 вересня.

 Протягом тижневого періоду  відбудуться:

Дев’ятий Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів – 23 вересня 2017 року у м.Київ;

Міжнародна конференція "Підвищення рівня чесності органічних виробничо-збутових ланцюгів" - 21-22 вересня 2017 року у м. Одеса;

Учасниками Органічного Тижня в Україні  вже стали провідні виробники сертифікованої продукції, переробники, заклади торгівлі, де представлені органічні продукти, ресторани та кафе, освітні установи, всі, хто прагне розвивати органічний сектор в Україні, хто дбає про екологію нашої землі, хто вірить в те, що ми достойні споживати безпечні продукти.

  «Органічний тиждень в Україні» підтримав і Житомирський національний агроекологічний університет. Студенти та викладачі долучилися до  інформаційної та просвітницької кампанії щодо питань сертифікованого органічного виробництва, переваг органічних продуктів, їх маркування, тощо.

Нагадаємо, що на базі ЖНАЕУ два тижні тому проходила V Міжнародна науково-практична конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека», яка  зібрала більше двохсот учасників з України, Німеччини, Республіки Білорусь та Швейцарії. Її відвідали  керівник проекту «Німецько-Українська співпраця у галузі органічного виробництва» Йоахім Ленц, Бернхард Янсен з Дрезденського університету прикладних наук,  міжнародний консультант компанії «Соіл енд Мор» Інка Заксе, Андреас Шойро з Бернського університету, вітчизняні науковці, викладачі ВНЗ, представники влади та бізнесу, ін.

Зокрема, вони обговорювали:

  • Проблеми та перспективи розвитку органічного виробництва.
  • Роль органічного виробництва у формуванні продовольчої безпеки.
  • Органічні технології виробництва в агрономії.
  • Особливості виробництва органічної тваринницької продукції.
  • Маркетинг органічної продукції.
  • Роль системи вищої освіти у підготовці фахівців з органічного виробництва.

Органік – постійно зростаючий сектор економіки. Органічне агровиробництво є унікальним прикладом успіху для всього сільського господарства України. Органічне виробництво - прозоре джерело походження харчів.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету


Онлайн-опитування “Реформування освіти зсередини: точка зору представників освітянського середовища”

Анкета для учителів, адміністрації закладів середньої освіти

Анкета для науково-педагогічних працівників, адміністрації закладів вищої освіти

Детальніше...


Анкети моніторингового дослідження студентів

opityv 1

Освітній портал ЖНАЕУ


Корисні посилання