У Житомирі на вулиці Михайлівський 9 серпня  проходить обласний ярмарок меду. Захід, організований департаментом агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації та управлінням культури і туризму облдержадміністрації, триватиме лише один день.

Під час ярмарку можна  скуштувати та придбати різноманітну продукцію бджільництва: від медових смаколиків до корисних косметичних товарів. Пасічники області представляють у широкому асортименті свіжозібраний мед  різних медоносів, прополіс, квітковий пилок, забрус, віск, маточне молочко та інше.

Свою продукцію та демостраційні матеріали для відвідувачів презентували співробітники навчальної пасіки Житомирського національного агроекологічного університету. До слова,  на базі  навчального закладу вже більше двох років проводять курси пасічників.

 Відзначимо, що житомирські бджолярі  - найуспішніші в Україні, адже кожна восьма тонна українського меду збирається саме з пасік нашої області. За інформацією департаменту  агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік. Житомирщина є лідером з виробництва меду та різноманітної продукції бджільництва. Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.

Пресслужба Житомирського національного агроекологічного університету

 

 

 

Корисні посилання