З метою  розвитку в області  галузі козівництва та популяризації вживання продукції переробки молока кіз департамент агропромислового розвитку  та економічної політики  ОДА та Житомирський національний агроекологічний університет на кафедрі технологій переробки та якості продукції тваринництва технологічного факультету в умовах навчальної лабораторії переробки молока  провели практичний тренінг з набуття навиків виробництва розсільних сирів з молока кіз господарства «Поліський хутір» Хорошівського району.

 

 Під час тренінгу була проведена оцінка якості молочної сировини для виробництва молочної продукції, апробовано етапи виробництва розсільних сирів: контроль складу і якості молока, внесення закваски, утворення згустку, розрізання та його обробка, дренаж сироватки, соління сиру та його дозрівання.

Пресслужба Житомирського національного агроекологічного університету

Корисні посилання