Домашні пельмені та ковбаса, млинці з сиром та маком, традиційний український борщ, «зелений» борщ, гречка, весняний салат, макарони з сосисками, а ще котлети з курячого філе та курячі крильця, м’ясні страви і десерт були у меню студентів гуртожитку № 1 Житомирського національного агроекологічного університету 25 квітня.
Все це у рамках конкурсу «Студентська вечеря» приготували викладачі агрономічного факультету й факультету екології і права, а також депутат Житомирської обласної ради Юрій Бовсуновський. До слова, нещодавно він передав для кухонь гуртожитку новенькі газові плити та мийки і тепер мав нагоду особисто перевірити їх у роботі.
Відзначимо, що захід такого формату в ЖНАЕУ провели вперше за ініціативи завідуючої гуртожитку Олександри Слободенюк, втім, переконані організатори та учасники, він стане традиційним.
За умовами конкурсу, викладачі принесли з собою ключові інгредієнти страв і готували на студентських кухнях. Необхідний посуд, обладнання, спеції та інші компоненти страв «позичали» у студентів, які також виявили бажання допомогти. На все мали трохи більше години часу, втім встигли не лише підготувати порцію для оцінки, але й наготували із запасом – для самих мешканців гуртожитку.
Після завершення конкурсу, усі страви спробували члени журі та визначили кращі команди кухарів серед викладачів, яких відзначили грамотами і тематичними подарунками. Крім цього, як і планувалося, на кухнях влаштували колективну «Студентську вечерю» і залюбки дегустували приготовані страви.
Студенти і викладачі таким досвідом співпраці задоволені. Щоправда, й подумати не могли, що одного разу університетські аудиторії змінять на кухні в гуртожитках та ще й пліч-о-пліч готуватимуть таку смакоту.
Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету