У Житомирському національному агроекологічному університеті 6 березня в рамках практичного тренінгу “Міжнародний агробізнес” на кафедрі міжнародних економічних відносин та європейської інтеграції відбулася відкрита лекція “Особливості сільського господарства США”.
Захід підготував та провів старший викладач Пивовар Петро Вікторович – учасник програми обміну викладачами (Faculty Exchange Program, USA).
Зокрема, йшлося про те, що США – найбільший виробник сільськогосподарської продукції у світі. Один робітник, зайнятий у сільському господарстві, може прогодувати 80 чоловік і обробити 50–60 га. Ефективність функціонування сільського господарства США базується, головним чином, на інтенсивних чинниках (високопродуктивній техніці, кваліфікованих кадрах, використанні досягнень НТП, підтримці уряду).
Основним підприємством сільського господарства США є капіталістична ферма. У США 2,1 млн ферм, на яких працює близько 3 млн чоловік. Їх доповнюють майже два десятки мільйонів тих, хто обслуговує сільське господарство, переробляє і реалізує його продукцію.
Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету