Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з Асоціацією «Свинарі України» і за підтримки Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів завершують проект «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні: ІІ етап».
У його реалізації активну участь взяли співробітники та студенти трьох закладів вищої освіти країни, у тому числі – Житомирського національного агроекологічного університету.
«Питання біобезпеки господарств, ефективна локалізація поширення хвороби АЧС є питанням продовольчої безпеки країни. Поставлені навчально-практично-виробничі завдання в рамках другого етапу міжнародної співпраці виконані. Також визначені пріоритетні напрями розвитку галузі свинарства, а саме: моніторинг, зонування та компартмент за ендемії африканської чуми свиней в Україні», – зазначив координатор проекту в ЖНАЕУ Олег Пінський.
Нагадаємо, що у вересні на базі Житомирського національного агроекологічного університету проходили семінари із зазначеної теми для фахівців державних установ ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Житомирській області.
Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету