У рамках вивчення дисципліни «Технологічні процеси на підприємстві за видами економічної діяльності» 23 жовтня студентам спеціальності «Облік і оподаткування» Житомирського національного агроекологічного університету під керівництвом викладачів кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту д.е.н., проф. Цаль-Цалка Ю.С., к.пед.н. Вітер С.А., к.е.н. Цегельник Н.І.  організували виїзне заняття на базі кондитерської фабрики «Житомирські ласощі». 

 

Влітку 2019 року минуло 75 років з дня заснування фабрики. Наразі– це сучасне, за всіма параметрами, європейське підприємство, що є серед лідерів кондитерського ринку України. Цукерки глазуровані, неглазуровані, шоколадні батончики, цукерки в коробках, печиво, вафлі, дієтична продукція без цукру – це лише узагальнений опис асортименту. В цілому виготовляється більше 200 найменувань солодких виробів, близько 35% цукерок та печива експортується у 42 країни світу. Виробничі лінії підприємства оновлюються, а в асортименті щоразу з’являються смачні новинки. Підприємство об’єднує навколо спільної мети понад 1200 працівників різних спеціальностей.

Як один з найбільших роботодавців і платників податків у регіоні, кондитерська фабрика «Житомирські ласощі» бере активну участь у соціальних програмах, надає благодійну підтримку, співпрацює з благодійними організаціями та спеціалізованими закладами.

Зі студентами та викладачами ЖНАЕУ зустрілися керівник підприємства Рогаль Олександр Костянтинович та головний бухгалтер Устименко Ірина Миколаївна. Студентів ознайомили з організацією оперативного, управлінського та бухгалтерського обліку на підприємстві, видами і принципами функціонування виробничих цехів,  технологічним процесом виробництва кондитерських виробів та напрямами реалізації готової продукції.

 

Майбутні податківці та фахівці з бухгалтерського обліку мали змогу спостерігати за процесом виробництва карамельних та шоколадних цукерок від моменту формування сировини у спеціальних ємкостях до загортання в обгортки і фасування в коробки, а також скуштувати свіжовиготовлену продукцію.

Пресслужба Житомирського національного агроекологічного університету

Корисні посилання