Основні наукові та методичні праці:
LidiyaProtsenko, TetianaGrynuk, SvitlanaLitvynchukInfluence of the constituent alpha acids of Ukrainian varieties of hops and hop preparations on quality indicators of mash and beer, UkrainianFoodJournal, 2014; 3 (3); 389-396
- Проценко Л.В.,СвирчевскаяО.В., Рудык Р.И., ГринюкТ.П.,Власенко А.С.Накопление биологически активного вещества – ксантогумола в украинских сортах хмеля. Сельское хозяйство – проблемы и перспективы : сб. науч. тр. / Гроднен. гос. аграр. ун-т ; редкол.: В.К. Пестис [и др.]. – Гродно, 2014. – Т.: Сельскохозяйственные науки – С. 193-200
- ProtsenkoLidiyaLitvynchukSvitlanaCompetitiveness of Ukrainian pellet hops productionUkrainian Journal of Food Science. – 2015. – Vol. 3, Issue 1. – Рp. 51-59.
- Л.В. Проценко, О.О.Свірчевська,А.С.ВласенкоДослідження біологічно активної речовини – ксантогумолу в українських сортах хмелю Агропромислове виробництво Полісся. – Житомир: ІСГП. – 2015. – №8. С. 68-73.
- Проценко А.В.,СітніковаТ.Ю., Проценко Л.В.,Приймачук Т.Ю Штанько І.П. Кластерна модель вертикальної інтеграції як напрям розвитку галузі хмелярства. Вісник аграрної науки.– 2015. – №6. – С. 67-72
- Бобер А.В., Проценко Л.В. Технологічна оцінка пивоварних якостей ароматичних і гірких сортів хмелю та продуктів його переробки. Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування, серія агрономія, 2016. – Т 235 . – С. 241-248
- Л.В.Проценко,Р.І.Рудик, М.Г.Михайлов, О.В.Черненко, Т.П. Гринюк, А.С.Власенко Технологічна оцінка гранул хмелю українського та закордонного виробника. Агропромислове виробництво Полісся. – Житомир: ІСГП. – 2016. – №9. С. 72-77
- Л.В. Проценко, Р.І. Рудик, М.І.Ляшенко, А. В.Бобер, О.В. Черненко,А.С.ВласенкоДослідження гірких речовин лупуліну різних сортів хмелю Науковий вісник НУБіП. – серія Агрономія. – 2017. – № 269.
- Л.В. Проценко, Р.І. Рудик, А.С.Власенко,О.В.ЧерненкоОцінка хмелю вітчизняних сортів урожаю 2016 року Агропромислове виробництво Полісся. – Житомир: ІСГП. – 2017– № 10. – С.63-68
- Л.В.Проценко,Р.И.Рудык, Н.Г.Михайлов, О.В.Черненко, Г.М.Милоста, А.А.РегилевичТехнологическая оценка шишек ароматических и горьких сортов хмеля урожая 2015-2016 г.г., выращенного в Украине и республике Беларусь Сельское хозяйство – проблемы и перспективы : сб. науч. тр. / Гроднен. гос. аграр. ун-т ; редкол.: В.К. Пестис [и др.]. – Гродно, 2017. – Т. :Сельскохозяйственные науки – С.191-201
- Т.П.Гринюк,Л.В. Проценко, Р.І. Рудик,А.С.Власенко, О.В. Черненко Сучасні методи аналізу при визначенні оцінки якості ефірної олії хмелю Агропромислове виробництво Полісся. – Житомир: ІСГП. – 2018. № 11. С.68-73
- С.М.Рижук,В.П.Сухораба, П.П.Надточій, Л.В.Проценко, В.О.Цибульський, Т.М.Ратошнюк Стан галузі хмелярства в Україні та можливості підвищення її ефективності у сучасних умовах. Наукові горизонти– Житомир: ЖНАЕУ. – 2019. № 7. (80) С.29-40
- ProtsenkoLidiya, LitvynchukSvitlana. Featuresofusinghopsand CO2-extract inbrewing, Ukrainianfoodjournal. 2017;6(1); 77–84., DOI: 10.24263/2304-974X-2017-6-1-9
- ProtsenkoLidia, RudykRuslan, HryniukTetiana, VlasenkoAliona, ProtsenkoAlona, LitvynchukSvіtlana, OvadenkoOlena.Beer enrichment with biologically active hop compounds,Ukrainian food journal.2018;7(1);65–78. DOI: 10.24263/2304-974Х-2018-7-1-7
- ProtsenkoL. V., Liashenko M. I., Vlasenko A. S.,Hryniuk T. P, Dobrovolny O. O. AgriculturalScienceandPractice. 2018; 5(2):52-63. DOI: 10.15407/agrisp5.02.052